Ontwerp en print bij de Media Makerspace

NIEUWEGEIN - Vanaf mei start de Media Makerspace Nieuwegein. De makerspace is een plek in de bibliotheek waar kinderen, jongeren en hun ouders alles leren over media, ICT en techniek. Kinderen kunnen als uitvinders en ontwerpers in de dop aan de slag met hun creatieve ideeën. Bijvoorbeeld tijdens de cursus 3D-ontwerpen en -printen.

In de cursus van drie middagen (start vrijdag 2 juni) leren kinderen van 9 t/m 12 jaar werken met een ontwerpprogramma. Ze maken hun eigen ontwerp en printen deze met de 3D-printer. Aan het einde van de cursus gaan ze naar huis met hun customized telefoonhoesje, sieraad of sleutelhanger. Na het afronden krijgen ze hun diploma uitvinder/ontwerper voor de 3D-printer mee en kunnen ze zelf aan de slag tijdens het open lab van de Media Makerspace.

De cursus 3D-ontwerpen en -printen vindt plaats op vrijdagmiddag 2 ,9 en 16 juni (15.30 tot 17.00 uur) en is geschikt voor kinderen van 9 tot 12 jaar. De eigen bijdrage voor bibliotheekleden is € 15,- en voor niet-leden € 22,50. Aanmelden kan via actie@detweedeverdieping.nu o.v.v. ‘3D’.

Meer weten over het programma van de Media Makerspace? Kijk op www.detweedeverdieping.nu/mediamakerspace.


Trefwoorden: media maker space media ict techniek 3d printen bibliotheek nieuwegein
Geplaatst

donderdag 18 mei 2017 | 11.23 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 18 mei 2017 | 18.32 uur

Auteur

Marian Van De Kerkhof