NIEUWEGEIN - Kom 5 juni weer naar de Themazondag op de museumwerf ! Let op, dat is op maandag, tweede Pinksterdag. Deze keer is het thema scheepstimmerwerk.

Op een scheepswerf is men niet alleen bezig met staalplaten en laselektroden of met motoren. Hout is ook een materiaal dat thuishoort in de wereld van de schepen. Museumwerf Vreeswijk heeft dan ook een flinke timmerwerkplaats.

Op deze themamaandag staan ervaren scheepstimmerlieden klaar om u rond te leiden in hun domein waar de geur hangt van verse houtkrullen en lijnolie. De timmermannen laten u hun werkzaamheden zien aan onder andere een koekoek en een schuifluik. Daarnaast vertellen zij u over de reconstructie van een oude kruiwagen en over nog meer.

Scheepssier maakt ook deel uit van het scheepstimmerwerk. Speciaal voor deze gelegenheid tonen de mensen van De Delft (reconstructieproject van het linieschip De Delft in Rotterdam) bij de Museumwerf hun vaardigheden met de houtbeitel. Zie www.dedelft.nl.

Tijdens het zomerseizoen is het elke eerste zondag van de maand Themazondag. Aan bod komen onderwerpen die te maken hebben met de binnenvaart, de werf, het water of die gewoon leuk zijn. Tijdens Themazondagen zijn het Theehuys, met buitenterras, en de expositieruimtes geopend van 13 uur tot 17 uur. Entree is € 2,- p.p. Bootsmaatjes en kinderen onder de 12 jaar zijn gratis.

Museumwerf Vreeswijk is rolstoelvriendelijk en vindt u aan de Wierselaan 113 in Nieuwegein. Voor meer info zie www.museumwerf.nl.


Trefwoorden: themazondagen museumwerf vreeswijk scheepstimmerwerk pinksteren nieuwegein
Geplaatst

donderdag 18 mei 2017 | 18.17 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 19 mei 2017 | 11.02 uur

Auteur

Marian Van De Kerkhof