Wattbaan 27: Kansrijke woningbouwlocatie opgeleverd

NIEUWEGEIN - Symbolisch overhandigt eigenaar/projectontwikkelaar Harm Mensink de eerste sleutel aan wethouder Hans Adriani. Daarmee is de oplevering van het eerste getransformeerde kantoorgebouw van Rijnhuizen een feit en zijn de bewoners begin augustus ingetrokken in hun nieuwe woning.

Hans Adriani: “Ik ben blij dat we 2,5 jaar na het vaststellen van de gebiedsvisie de eerste woningen al kunnen opleveren. Dat is sneller dan verwacht. Hiermee geven we invulling aan het woningbouwprogramma 2030. Het bieden van een plek aan iedereen met een urgente woningbehoefte in Nieuwegein. Daarmee dragen we bij aan de doorstroming op onze woningmarkt.”

Dit pand was voorheen in gebruik als kantoor. ArthurArmstrong transformeerde het gebouw naar een wooncomplex met 77 huurappartementen in de vrije sector.

Wattbaan 27 maakt onderdeel uit van Rijnhuizen. Een gebied dat op dit moment ontwikkeld wordt naar een mooie wijk waar het fijn wonen en werken is en waar prima gerecreëerd kan worden. De wijk Rijnhuizen heeft veel potentie gezien de aanwezigheid van het Merwedekanaal en de cultuurhistorische parels: het Fort Jutphaas en Kasteel Rijnhuizen. Ook is er al veel groen in het gebied. Dit groen zal met een Oeverpark en een Watertuin toenemen.

Het doel is 1500 woningen in verschillende woonsegmenten toe te voegen in Rijnhuizen. In 2014 stelde de gemeente hiervoor de gebiedsvisie Mooi Rijnhuizen vast.

Meer achtergrond info te lezen op https://www.nieuwegein.nl/inwoner/projecten/rijnhuizen


Trefwoorden: woningbouwlocatie rijnhuizen kantoorgebouw nieuwegein
Geplaatst

woensdag 09 augustus 2017 | 11.04 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 10 augustus 2017 | 11.10 uur

Auteur

Marian Van De Kerkhof