Uit en actief


3 mrt

3 maart tot 27 april | Lokale straatfotografie in Bibliotheek IJsselstein

IJSSELSTEIN - Van 3 maart tot en met 27 april is in de Bibliotheek IJsselstein een expositie te zien met foto’s uit IJsselstein en omgeving van straatfotograaf Maurice Vliegen. Als enthousiast reisfotograaf heeft Maurice Vliegen zich de laatste paar jaar toegelegd op de straatfotografie. Zijn inspiratie vindt hij onder meer in de straten van IJsselstein.

tijd 00.00 uur
tags ijsselstein bibliotheek reisfotograaf straatfotografie maurice vliegen

11 mrt

11 maart tot 28 mei | Aanstormend talent bij MIJ

IJSSELSTEIN - Van 11 maart tot en met 28 mei 2017 is in Museum IJsselstein (MIJ) de tentoonstelling ‘Aanstormend talent bij MIJ. Het beste uit 2016 van Galerie Pouloeuff’ te zien. De tentoonstelling biedt een selectie van werken van jonge talentvolle kunstenaars, dat het afgelopen jaar in Galerie Pouloeuff te zien was. Van poëtische beelden tot stoere installaties en van klein figuratief werk tot grote geometrische kleurvlakken, alles komt aan bod.

tijd 13.00 uur
tags ijsselstein museum aanstormend talent

13 mrt

13 maart tot 3 april | Kennismakingstrainingen bij Hockeyclub IJsseloever

IJSSELSTEIN - Vind je het leuk om eens een kennismakingstraining te volgen bij de gezelligste vereniging van IJsselstein? Meld je dan snel aan en ervaar zelf hoe leuk hockey kan zijn. De club is altijd op zoek naar nieuwe leden.

tijd 16.00 uur
tags kennismaken training hcij hockey

24 mrt

24 maart tot 31 maart | Afsluiting verbindingsweg A2-A12 knooppunt Oudenrijn

REGIO - Rijkswaterstaat voert asfaltwerkzaamheden uit bij knooppunt Oudenrijn. In verband met deze onderhoudswerkzaamheden is de verbindingsweg voor verkeer vanuit Den Bosch richting Den Haag (A2 naar A12) in onderstaande weekenden afgesloten. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met een extra reistijd van ongeveer 5 minuten.

tijd 21.00 uur
tags rijkswaterstaat afsluiting verbindingsweg a2 a12 oudenrijn

28 mrt

28 maart | Het blije brein - workshop Hoe voed je je hersenen?

NIEUWEGEIN - Hoe blijf je als senior mentaal fit? O.a door je hersenen goed te voeden. Niet alleen met puzzels en raadsels, maar ook met echt voedsel. Wat je eet is namelijk van invloed op je lichaam, ook op je hersenen. Dagelijks een handje walnoten heeft bijvoorbeeld een preventieve werking op depressie en dementie.

tijd 10.30 uur
tags workshop hersenen voeding buurtplein zuid nieuwegein

29 mrt

29 maart tot 19 april | Voorlezen in het Natuurkwartier

NIEUWEGEIN - Vanaf woensdag 29 maart t/m 19 april is er van 10:00 – 11:00 uur voorlezen in het Natuurkwartier, Geinoord 9. Elke week wordt er een ander sprookje voorgelezen met een aansluitende buiten of binnen activiteit.

tijd 10.00 uur
tags natuurkwartier verhalen voorlezen sprookje nieuwegein

29 mrt

29 maart | Voorlezen en knutselen in paassfeer

IJSSELSTEIN - Nog een paar weken, dan is het Pasen! IJsselsteinse kleuters kunnen alvast in de stemming komen tijdens het voorlees- en knutseluurtje in de Bibliotheek IJsselstein op woensdag 29 maart van 15.00 tot 16.00 uur. Ze zijn van harte welkom om te komen luisteren naar het verhaal over ‘Het Paaskuiken’ van Geraldine Elschner en kunnen daarna een verrassend paasei knutselen. Meedoen is gratis.

tijd 15.00 uur
tags ijsselstein pasen knutselen voorlezen bibliotheek

29 mrt

29 maart | Wandeling door verlicht IJsselstein

IJSSELSTEIN - Uit in IJsselstein houdt op woensdag 29 maart de laatste rondleiding van dit seizoen langs de verlichte monumenten in de binnenstad van IJsselstein.

tijd 20.30 uur
tags verlichte wandeling wandeling ijsselstein

30 mrt

30 maart | Examenexpositie tekenen Cals IJsselstein

IJSSELSTEIN - Op donderdag 30 maart presenteren de leerlingen uit havo 5 van het Cals IJsselstein met het vak tekenen in hun examenpakket hun kunstwerken in de bibliotheek in IJsselstein. Vanaf 17:00 uur is iedereen van harte welkom voor een tour gegeven door de leerlingen zelf.

tijd 17.00 uur
tags ijsselstein cals college havo 5 tekenen examenexpositie

30 mrt

30 maart | Boekenborrel Verboden vruchten

NIEUWEGEIN - Sinds de eerste verleiding in het paradijs heeft de mens geen weerstand kunnen bieden aan wat verboden is. Verboden vruchten is het thema van de Boekenweek en tegelijkertijd ook van de Boekenborrel op donderdagavond 30 maart van 20.00 – 22.00 uur.

tijd 20.00 uur
tags nieuwegein bibliotheek boekenweek verboden vruchten boekenborrel

31 mrt

31 maart | Rhijnhuizenrun opent je ogen

NIEUWEGEIN - Op vrijdag 31 maart organiseert Club Rhijnhuizen de RhijnhuizenRUN, bedacht en eerder gelopen door de werknemers van LBP Sight. Loop vijf kilometer mee door Rijnhuizen, waar kantoren woningen worden en waar de geschiedenis zichtbaarder wordt dan ooit.

tijd 17.00 uur
tags nieuwegein club rhijnhuizen rhijnhuizenrun

31 mrt

31 maart | SPPN klaverjasavond

NIEUWEGEIN - Op 31 maart wordt er een klaverjasavond georganiseerd door de SPNN in het Petanque Centrum Nieuwegein, Galecopperzoom 1. Kosten zijn 4.00 euro p.p incl. kopje koffie/thee.

tijd 18.45 uur
tags sppn klaverjassen nieuwegein

31 mrt

31 maart tot 2 april | City Run Bash IJsselstein

IJSSELSTEIN - Onderstaand de activiteiten van City Run Bash IJsselstein (Ambachtsweg 6).

tijd 19.00 uur tot 11.00 uur
tags ijsselstein freerunnen lasergamen city run bash

31 mrt

31 maart | Highlands bandnight met de Ramshackle Blues Band

IJSSELSTEIN - Ook in maart staat er weer een geweldige band op het podium van Highlands in IJsselstein: dit keer is het op vrijdag 31 maart om 20:00 met dit keer de RAMSHACKLE BLUES BAND

tijd 20.00 uur
tags highlands bandnights ijsselstein Highlands

1 apr

1 april | Rommelmarkt en Fancy Fair Stichting Roemeense Kinderhulp

IJSSELSTEIN - Een mooie fiets, televisie, goed gevulde boodschappenkar of een groot stuk kaas winnen. Heel goedkoopboeken, meubels, perkplantjes of andere leuke tweede handsspullen kunnen kopen. Dat is geen aprilgrap, nee dat is de jaarlijkse Fancy Fair en rommelmarkt van de Stichting Roemeense Kinderhulp. Dit jaar vindt het evenement plaats op zaterdag 1 april van 10.00 tot 16.00 uur in ’t Kruispunt, Touwlaan 36.

tijd 10.00 uur
tags rommelmarkt fancy fair ijsselstein

1 apr

1 april | Historisch vervlochten met MIJ

IJSSELSTEIN - Van 1 april tot en met 17 september is in Museum IJsselstein (MIJ) de tentoonstelling ‘Historisch vervlochten met MIJ. IJsselsteins vlechtwerk, van griend tot mand’ te zien. In de tentoonstelling staat de historische context van het mandenvlechten centraal. Dit eeuwenoude ambacht van het hakken, snijden en schillen van wilgentenen is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van IJsselstein.

tijd 13.00 uur
tags tentoonstelling mandenvlechten historische kring ijsselstein mij museum

1 apr

1 april | Opening expositie Open Atelier Landstad

NIEUWEGEIN / IJSSELSTEIN - De Nieuwegeinse kunstschildersvereniging Open Atelier Landstad houdt de jaarlijkse expositie in de weekends 1,2 en 8,9 april van 14.00 tot 17.00 uur in het voormalig schoolgebouw aan het Satellietpad in IJsselstein.

tijd 14.30 uur
tags nieuwegein ijsselstein expositie open atelier landstad

1 apr

1 april | Bingo in Jaarsveld

LOPIK - Op zaterdag 1 april wordt een bingo-avond gehouden in het Verenigingsgebouw aan de Kerkstraat 7 te Jaarsveld. De avond begint om 20.00 uur, en er zijn mooie prijzen te winnen.

tijd 20.00 uur
tags verenigingsgebouw jaarsveld bingo

4 apr

4 april | Vrouwencontactmorgen in Jaarsveld

LOPIK - Op dinsdag 4 april vindt er in het Verenigingsgebouw te Jaarsveld een vrouwencontactmorgen plaats. Deze ochtend komt mevr. Tineke van der Schee spreken over het thema: “ Omgaan met onrecht, van pijn naar passie”.

tijd 09.30 uur
tags jaarsveld vrouwencontactmorgen tineke van der schee

4 apr

4 april | Spellenmiddag KBO

IJSSELSTEIN - Op dinsdag 4 april organiseert KBO een spellenmiddag In de Oase, Benschopperweg 342, IJsselstein. Aanvang 13.30 uur; zaal open om 13.00 uur.

tijd 13.30 uur
tags de oase ijsselstein kbo spellenmiddag

4 apr

4 april | Steunpunt mantelzorg viert 15 jarig jubileum

IJSSELSTEIN / LOPIK - Ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van de steunpunten mantelzorg IJsselstein en Lopik wordt er op dinsdag 4 april een gratis symposium gehouden in dorpshuis XXL in Benschop. Bijzonder aan deze dag is dat deze in het teken staat van werkende mantelzorgers en jonge mantelzorgers.

tijd 14.30 uur
tags lopik ijsselstein pulse 15 jarig jubileum symposium steunpunt mantelzorg

7 apr

7 april tot 7 mei | Theaterstichting Kwibus – Musical Miete

IJSSELSTEIN - Theaterstichting Kwibus speelt de gloednieuwe musical over het IJsselsteinse leven rond 1900. De musical is gebaseerd op de boeken van Albert Kuyper. Miete weet al jong wat ze wil. Ze groeit op tot een sterke vrouw die ondanks tegenslagen haar idealen trouw blijft. Een boeiend historisch verhaal over liefde, armoede, haat en jaloezie. Speelt zich af rond de huidige Schuttersgracht en het Kronenburgplantsoen.

tijd 00.00 uur
tags kwibus musical miete ijsselstein theater pantalone

8 apr

8 april | Kinderbeurs in Wijkhuis de Steeg

NIEUWEGEIN - zaterdag 8 april is er een kinderbeurs van 11.00 - 15.00 uur in wijkhuis de Steeg, Hoornseschans 101. Op de kinderbeurs zijn kinderkleding en kinderspeelgoed te koop.

tijd 11.00 uur
tags kinderbeurs wijkhuis de steeg kinderkleding kinderspeelgoed fokkesteeg nieuwegein

8 apr

8 april | 3Bier.nl festival bij Highlands IJsselstein

IJSSELSTEIN - Op 8 april is er bij Highlands het 3bier.nl festival 2017.

tijd 19.00 uur
tags highlands 3biernl festival ijsselstein

8 apr

8 april | Galepop 2017

NIEUWEGEIN - Zaterdag 8 april is het zover: GALEPOP 2017 in Nieuwegein barst los! Sporthal Galecop aan de Aert de Gelderhage 7, wordt weer voor een avond omgetoverd tot een groot indoorfestival. Dit unieke festival is vooral bekend om zijn ongedwongen, gezellige sfeer. De sfeervolle aankleding van de zaal draagt hier zeker aan bij. Er is een grote dansvloer, mooi podium met lichteffecten en vele gezellige zitjes. Het festival is inmiddels bekend in de hele regio, en heeft een grote groep vaste “Galepop-gangers”.

tijd 20.30 uur
tags nieuwegein sporthal galecop indoorfestival muziek galepop