Uit en actief


11 mrt

11 maart tot 28 mei | Aanstormend talent bij MIJ

IJSSELSTEIN - Van 11 maart tot en met 28 mei 2017 is in Museum IJsselstein (MIJ) de tentoonstelling ‘Aanstormend talent bij MIJ. Het beste uit 2016 van Galerie Pouloeuff’ te zien. De tentoonstelling biedt een selectie van werken van jonge talentvolle kunstenaars, dat het afgelopen jaar in Galerie Pouloeuff te zien was. Van poëtische beelden tot stoere installaties en van klein figuratief werk tot grote geometrische kleurvlakken, alles komt aan bod.

tijd 13.00 uur
tags ijsselstein museum aanstormend talent

2 mei

2 mei tot 29 juni | Expositie schilderclub Ultramarijn in Bibliotheek IJsselstein

IJSSELSTEIN - Van 2 mei tot en met 29 juni is op de bovenverdieping van de Bibliotheek IJsselstein een expositie te zien met werk van schilderclub Ultramarijn. Deze schilderclub is in 1991 gestart en bestaat nu uit acht kunstschilders, twee dames en zes heren.

tijd 00.00 uur
tags expositie schilderclub ultramarijn bibliotheek ijsselstein

20 mei

20 mei tot 17 september | Expositie Waterwegen in Museum Warsenhoeck

NIEUWEGEIN - Vanaf zaterdag 20 mei is in Museum Warsenhoeck een nieuwe tentoonstelling ingericht waarin waterwegen in en rond Nieuwegein centraal staan.

tijd 14.00 uur
tags nieuwegein museum warsenhoeck expositie waterwegen

27 mei

27 mei tot 28 mei | Ambachtsdagen in de binnenstad van IJsselstein

IJSSELSTEIN - Ontmoet elkaar in IJsselstein tijdens proeverijen en demonstraties. In dat kader kunnen bezoekers in mei en juni bij verschillende ondernemers in de binnenstad een kijkje in de keuken nemen. De eerstvolgende ambachtsdag vindt plaats op zaterdag 27 mei vanaf 11.00 uur.

tijd 11.00 uur tot 16.00 uur
tags ambachtdagen binnenstad ijsselstein

28 mei

28 mei | Rommelmarkt Doorslag

NIEUWEGEIN - In Buurtplein Doorslag aan de Parelduiker 13 te Nieuwegein wordt op zondag 28 Mei van 9.30 tot 15.00 uur, de laatste rommelmarkt voor de zomerstop gehouden.

tijd 09.30 uur
tags rommelmarkt doorslag buurtplein doorslag nieuwegein

28 mei

28 mei | Help mee met het kunstwerk: IJsselsteiners met elkaar verbonden

IJSSELSTEIN - Help mee met het realiseren van een kunstwerk voor de aankomende tentoonstelling Eigentijds vervlochten met MIJ. MIJ nodigt je op zondag 28 mei 2017 om 10.30 uit om deel te nemen aan een foto gemaakt door IJsselsteinse fotograaf Bernadet de Prins, die gedurende de zomermaanden te zien zal zijn op de buitenmuur van het Waaggebouw voor het terras van Brasserie Kloostertuin. De foto zal gemaakt worden in een bedrijfshal aan Middenweg 28 in IJsselstein.

tijd 10.30 uur
tags mij museum kunstwerk tentoonstelling foto ijsselstein bernadet de prins

28 mei

28 mei | Samen Vieren in een zangdienst

IJSSELSTEIN - In de Ontmoetingskerk, Ansdorrastraat 2 te IJsselstein wordt drie maal per jaar een zangdienst gehouden. De volgende zangdienst is op 28 mei om 18:30 uur. In de dienst zal Ds. Peter van der Schans voorgaan en zal muzikale medewerking worden verleend door Gospelkoor Rejoice uit Vleuten De Meern onder leiding van Remco Hakkert.

tijd 18.30 uur
tags ijsselstein rejoice gospelkoor ontmoetingskerk zangdienst dspeter van der schans

30 mei

30 mei | Workshop ‘Hoe voed je je hersenen?’

NIEUWEGEIN - Hoe blijf je mentaal fit? Onder andere door je brein goed te voeden, ook met echt voedsel. Meer hierover leer je als deelnemer van de workshop ‘Hoe voed je je hersenen?’ op dinsdag 30 mei 10.30 – 12.00 uur op Buurtplein Galecop.

tijd 10.30 uur
tags voeding het blije brein hersenen workshop

30 mei

30 mei | Anna van Rijn College centraal in uitzending Brandpunt

NIEUWEGEIN - Het Anna Lyceum besteedt vanaf de eerste klas aandacht aan het onderwerp stress bij jongeren. Dit is inmiddels ook opgepikt door de landelijke media, met als resultaat dat dinsdagavond 30 mei de lessen over stress uitgelicht worden in het actualiteitenprogramma Brandpunt van KRO-NCRV op 30 mei om 20.25 uur.

tijd 20.25 uur
tags nieuwegein ncrv kro jongeren stress anna van rijn college brandpunt

31 mei

31 mei | Bibliotheek De tweede verdieping start Nieuwegeins kidzjournaal

NIEUWEGEIN - Vanaf mei start de Media Makerspace Nieuwegein. De makerspace is een plek in de bibliotheek waar kinderen, jongeren en hun ouders aan de slag kunnen met media, ICT en techniek. Één van de dingen waaraan ze kunnen deelnemen, is een Nieuwegeinse variant van het NOS Jeugdjournaal. Journalist, presentator én Nieuwegeiner Edward van Cuilenborg, onder andere bekend van Studio Sport en SBS Sport, zal dit kidzjournaal gaan begeleiden.

tijd 15.30 uur
tags kidzjournaal bibliotheek de tweede verdieping nieuwegein edward van cuilenborg

31 mei

31 mei | MIJ Academie in het Fulcotheater

IJSSELSTEIN - Museum IJsselstein (MIJ) organiseert op woensdag 31 mei van 19.30 - 22.30 uur in samenwerking met cultuurwetenschapper Aldwin Kroeze een inspirerende lezing in het Fulcotheater.

tijd 19.30 uur
tags lezing cultuurwetenschapper fulcotheater ijsselstein museum mij academie aldwin kroeze

31 mei

31 mei | "Als ik in de raad zat, dan zou ik...."

LOPIK - VVD-Lopik nodigt u uit mee te denken met de VVD in Lopik: in maart 2018 zijn de gemeenteraads-verkiezingen en behalve terugkijken wat er allemaal bereikt is, is het goed te bedenken wat er straks zeker moet gebeuren.

tijd 20.30 uur
tags lopik t witte paard kiezers gemeenteraadsverkiezingen vvd

2 jun

2 juni | Naar de speeltuin met Oudercafé M.O.O.IJ.

IJSSELSTEIN - Ter afsluiting van dit seizoen gaat Oudercafé M.O.O.IJ. vrijdag 2 juni naar buiten. Dit keer is het thema ‘Op pad met uw peuter in IJsselstein’. Alle ouders van baby’s en peuters in IJsselstein zijn met hun kleintjes welkom om 10.00 uur in de Bibliotheek IJsselstein. Om 10.15 uur gaat de groep op pad naar de Kloosterspeeltuin, die speciaal hiervoor open gaat.

tijd 10.00 uur
tags speeltuin kloosterplantsoen mooij oudercafe ijsselstein

2 jun

2 juni tot 16 juni | Ontwerp en print bij de Media Makerspace

NIEUWEGEIN - Vanaf mei start de Media Makerspace Nieuwegein. De makerspace is een plek in de bibliotheek waar kinderen, jongeren en hun ouders alles leren over media, ICT en techniek. Kinderen kunnen als uitvinders en ontwerpers in de dop aan de slag met hun creatieve ideeën. Bijvoorbeeld tijdens de cursus 3D-ontwerpen en -printen.

tijd 15.30 uur
tags media maker space media ict techniek 3d printen bibliotheek nieuwegein

3 jun

3 juni | Rabobank IJsselsteinloop 4 Kids

IJSSELSTEIN - Op zaterdag 3 juni, de zaterdag voor Pinksteren, zal om 09:00 uur het eerste startschot gegeven worden voor de 35e editie van de IJsselsteinloop. De dag zal van start gaan met de IJsselsteinloop 4 Kids. De inschrijving voor de Rabobank IJsselsteinloop 4 Kids 2017 is via de website www.ijsselsteinloop.nl geopend.

tijd 09.00 uur
tags ijsselstein ijsselsteinloop 4kids

3 jun

3 juni | Vossenjacht in Nieuwegein

NIEUWEGEIN - Op zaterdag 3 juni houdt 5G.Netwerk een vossenjacht.

tijd 14.00 uur
tags nieuwegein vossenjacht

5 jun

5 juni | Themazondag museumwerf

NIEUWEGEIN - Kom 5 juni weer naar de Themazondag op de museumwerf ! Let op, dat is op maandag, tweede Pinksterdag. Deze keer is het thema scheepstimmerwerk.

tijd 13.00 uur tot 15.00 uur
tags themazondagen museumwerf vreeswijk scheepstimmerwerk pinksteren nieuwegein

6 jun

6 juni tot 10 juni | Vijf organisaties collecteren voor Oranje Fonds in Nieuwegein

NIEUWEGEIN - De inwoners van Nieuwegein kunnen binnenkort een enthousiaste collectant aan de deur verwachten. Van 6 t/m 10 juni 2017 vindt de Oranje Fonds Collecte plaats. Vijf stichtingen en verenigingen uit Nieuwegein doen hieraan mee. Met de opbrengsten kunnen zij hun eigen organisatie draaiende houden én steunen zij sociale projecten in Utrecht.

tijd 00.00 uur
tags nieuwegein oranjefonds verenigingen stichtingen collecte

6 jun

6 juni tot 8 juni | Activiteiten KBO IJsselstein

IJSSELSTEIN - Op dinsdag 6 juni is er een spelenmiddag In de Oase, Benschopperweg 342. Aanvang 13.30 uur; zaal open om 13.00 uur. Entree € 2,--, inclusief kopje koffie of thee. Voor senioren vanaf 50 jaar in IJsselstein, Lopik en omgeving.

tijd 13.00 uur
tags senioren fietsmiddag spellenmiddag

7 jun

7 juni | Zomerprogramma workshops juni 2017 IJsselstein

IJSSELSTEIN - Deze zomer kun je verschillende workshops volgen, verzorgd door Lister, op woensdagmiddagen in X-perience, Teenschillerpad 2 te IJsselstein.

tijd 14.00 uur
tags theater schilderen tekenen xperience zomerworkshops lister Ijsselstein

7 jun

7 juni | Voetbaldag bij JSV Nieuwegein

NIEUWEGEIN - Woensdag 7 juni komt FOX Sports naar JSV Nieuwwegein. Op deze dag opent JSV Nieuwegein haar poorten vanaf 15:00 uur voor een dag waar voetbal nog meer dan normaal centraal staat.

tijd 15.00 uur
tags jsv voetbal sport nieuwegein

7 jun

7 juni | Autisme-café IJsselstein

IJSSELSTEIN - Op woensdag 7 juni van 20.00 - 22.00 uur wordt de 5e bijeenkomst van het Autisme-café IJsselstein gehouden in de bibliotheek aan de Overtoom 7. De bibliotheek is vanaf 19:30 uur open en de toegang is gratis. Deze bijeenkomst heeft als thema “Broers en zussen en autisme”

tijd 20.00 uur tot 22.00 uur
tags bibliotheek zussen broers ijsselstein autismecafe lieke geraerts

9 jun

9 juni | SPPN Klaverjassen

NIEUWEGEIN - Goed nieuws voor diegenen die niet op vakantie gaan in de maand juni. De SPNN organiseert namelijk nog twee klaverjasavonden in de maand juni en wel op vrijdagavond 9 en 23 juni. Noteert u deze datums alvast in uw agenda.

tijd 18.30 uur
tags sppn klaverjassen petanquecentrum nieuwegein

17 jun

17 juni | Voorbereiding IJsselsteinse Toertocht 2017

IJSSELSTEIN - Op zaterdag 17 juni zal de 4e editie van de IJsselstein Toertocht weer gereden worden. Start en aankomst op het terrein bij van Ekers Tweewielers, gevestigd aan de Lagebiezen 2A te IJsselstein.

tijd 00.00 uur
tags toertocht ijsselstein

17 jun

17 juni | 4e editie IJsselsteinse Toertocht 2017

IJSSELSTEIN - Op zaterdag 17 juni wordt de 4e editie van de IJsselsteinse Toertocht al weer gereden. Een tocht om te beminnen en niet om te winnen! Dit jaar kunnen de deelnemers voor het eerst uit 3 afstanden kiezen; 75 km, 100 km en 125 km. Net als alle andere jaren zal de opbrengst weer geschonken worden aan maatschappelijk organisaties in IJsselstein.

tijd 00.00 uur tot 18.00 uur
tags ijsselstein maatschappelijke organisaties fietsen ijsselsteinse toertocht